Fyllda hela ugnsbakade äpplen med hemgjord vaniljsås

Fyllda hela ugnsbakade äpplen

4 port

4 röda äpplen
½ dl mandel
50 gr smör
½ dl farinsocker
1 tsk kanel
2 msk sirap 

Tvätta äpplena och kärna ur och gröp ur dem men se till att de är hela botten. Skåra skalet så att äpplena inte spricker.

Hacka mandeln och blanda den med rumsvarmt smör, farinsocker och kanel. Fördela fyllningen i äpplena. 

Ställ äpplena i en smord ugnssäker form och ringla över sirapen. Baka äpplena i 225º i ca 20 minuter eller tills de är mjuka.

Äpplena kan också kärnas ur och delas och läggas med den delade ytan uppåt med fyllningen ovanpå.

Hemgjord kallrörd vaniljsås

6 port

3 äggulor
2 msk socker
3 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker

Vispa äggulor och socker pösigt. Vispa grädden. Blanda ner äggsmeten i grädden och smaka av med vaniljsockret.

Ann

Annonser

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: