Lax- och broccoligratäng med carrotslaw – LCHF

Har tidigare lagt ut recept på Broccoli- och köttfärsgratäng och denna gång testade jag att göra en gratäng med lax i stället för köttfärs.

Lax- och broccoligratäng med carrotslaw

3 port.

400 gr fryst broccoli
salt
200 gr kallrökt lax
2 ägg
3 msk philadelphiaost
2 dl vispgrädde
1 dl. riven ost
hackad gräslök
smör till formen

Lägg den frysta broccolin i en smord ugnssäker form och salta något på broccolin. Dela laxen i mindre bitar och fördela dessa över broccolin. 

lax_broccoli

Vispa ihop äggen med philadelphiaosten. Tillsätt grädde, riven ost och gräslök. Slå blandningen över broccolin och laxen.

lax_broccoli1

Gratinera i 200º mitt i ugnen i ca. 30 minuter eller tills osten fått fin färg.

lax_broccoli2

Servera med carrotslaw: Riv två stora morötter och blanda med 1,5 dl. majonnäs (helst hemgjord). Tillsätt lite pressad citron och ev. lite salt och peppar. Morötterna kan med fördel bytas ut mot vitkål.

lax_broccoli3

Ann

Annonser

2 Responses to Lax- och broccoligratäng med carrotslaw – LCHF

  1. Anna skriver:

    Vill bara berömma din blogg, trevliga bilder och bra recept Tack!

%d bloggare gillar detta: