Tacopaj

Nu är det dags för ett recept igen. Tacos äts väl i var och varannat hem helg som vardag. Här hemma äter vi det precis lagom ofta, sådär så att man börjar längta efter det. Som variation till ”vanlig” taco brukar jag göra denna paj som är vansinnigt god och omtyckt av hela familjen. Pajdegen är mjuk och smidig och riktigt lätt att arbeta med.

tacopaj4

Tacopaj

4-6 pers.

Pajdeg:
2½ dl. vetemjöl
75 gr. smör
¾ dl. Kesella Mager kvarg

Hacka ihop mjöl och smör till en gryning massa. Tillsätt Kesella och arbeta snabbt ihop degen. Tryck ut degen i en pajform (24 cm. i diameter). Nagga med en gaffel och låt vila i kylen 30 minuter.

Fyllning:
500 gr. blandfärs
lite smör eller margarin till stekning
1 frp. tacokryddmix
1 dl. vatten
2 dl. crème fraiche
1 dl. tacosås av valfri styrka
2 dl. riven ost

Sätt ugnen på 200º.
Stek färsen i matfettet. Tillsätt kryddmixen och vattnet och låt det småputtra i ca. 10 minuter. Blanda crème fraiche, tacosås och ost i en skål. Förgrädda under tiden pajskalet i ugnen i 10 minuter.

tacopaj

Häll färsen i det förgräddade pajskalet och bred på crème fraicheblandningen.

tacopaj1

Grädda i ca 30 minuter tills pajen har fått fin färg. Servera med nachos, grönsaker och valfria tillbehör.

tacopaj3

Ann

Annonser

One Response to Tacopaj

  1. Emma skriver:

    Sv; tack vad snäll du är!! Jag är jätte nöjd själv, men de är alltid kul när andra gillar den.

    Tack för receptet på tacopaj!!

%d bloggare gillar detta: