Kantarellostfylld lövbiff i krämig sås med smörstekta kantareller och ugnsstekt färskpotatis i klyftor

En lång rubrik på en underbar middag.

lövbiffkantarell 

Jag gillar fylld lövbiff!

Det här blir inget regelrätt recept utan mer som lite inspiration.

Skrapa färskpotatisen och dela den i klyftor. Dela gärna ett par färska små gula lökar också. Lägg en klick smör i en långpanna och låt det stå i ugnen som värms upp. Ta ut pannan när smöret har smällt i och häll i potatisen. Ringla över olivolja och strö på rikligt med flingsalt, nymalen svartpeppar och torkad timjan. Blanda om allt ordentligt och sätt in det i ugnen i 225º värme. Potatisen behöver 25-30 minuter på sig i ugnen och med några vändingar under tiden blir den gyllenbrun och fin.

Under tiden potatisen blir klar i ugnen steks kantareller i smör och köttet görs klart.

Lägg en klick Crème Bonjour kantarellost på en ena halvan av en lövbiffsskiva. Jag brukar beräkna 2 skivor per person. Vik skivan och platta till något. Salta och peppra.

Stek i smör i het panna, 1-2 minuter per sida. Lägg upp på ett fat under tiden som såsen tillreds.

Pudra i lite mjöl i stekflottet i stekpannan och blanda runt väl. Häll i en skvätt grädde, en klick crème fraiche och resten av kantarellosten. Vispa runt och låt såsen puttra en stund. Smaka av med salt och peppar och tillsätt lite persilja. Späd med vatten om såsen känns för tjock.

Lägg tillbaka lövbiffsskivorna i såsen och häll i köttsaften som blivit av skivorna. Blanda om försiktigt i pannan utan att dränka köttbitarna. Låt puttra lite försiktigt i ett par minuter.

Lägg upp på tallrik, servera och njut!

Ann

Annonser

One Response to Kantarellostfylld lövbiff i krämig sås med smörstekta kantareller och ugnsstekt färskpotatis i klyftor

  1. Göran skriver:

    Ser ju så himla gott ut. Men verkar lite omständligt att göra. Men jag vet var jag ska leta om andan skulle falla på att fixa till riktig kalasmat någon gång.
    PS Tack för dina fina recept. Potatissalladen med hemgjord majonäs har jag gjort två gånger. Andra gången skar sig majonäsen (vad gjorde jag för fel?) men den smakade gott för det. DS

%d bloggare gillar detta: