Jag har ju iaf semester

Regnet öser ner och vi har ingen internetuppkoppling efter åsknedslaget i fredags. Det funkar bra att surfa via mobilen och om man som jag levde på den tiden när det bara fanns modem så tycker man faktiskt inte att det går så långsamt iaf. Dock surfar jag inte så mycket som jag brukar och jag har säkert flera hundra inlägg på Bloglovin’ som är olästa. Det verkar som om nätverkskortet i min dator pajade också. Det sitter på moderkortet så jag ska väl vara glad för att inte det också gick sönder. Nytt modem är beställt och vi väntar väl med resten av grejerna tills det har kommit. Trist att behöva lägga ut en massa pengar på grejer till datorn bara.

Skrev detta i förmiddags när det kom en ordentlig åsksmäll så det var bara att dra ur alla kontakter igen. Suck…

Idag har vi iaf varit och plockat jordgubbar. Drygt 6 kg blev det som nu har blivit till sylt och saft. Smakade precis på ett glas nygjord jordgubbssaft och det finns nog inget som smakar mer sommar än det. Har lite gubbar kvar också som har fått flytta in i kylen i väntan på vad jag ska göra med dem. Det finns ganska mycket blåbär ute nu så det kanske blir någon mixad sylt. Synd att hallonen inte mognat ännu. I går gjorde jag fläderblomssaft som nu ska stå i tre dygn och dra. Det är tur att man har semester när naturen bjuder på så mycket godsaker. Plockade årets första kantareller i trädgården i går, det räckte till en macka till sambon. Jag nallade några nystekta godingar och njöt verkligen.

Ha det gott!
Kram Ann

One Response to Jag har ju iaf semester

  1. Göran skriver:

    År 2005 stod det på etiketten till den påse med frysta lingon som jag plockade ur frysen i dag för att koka lingonsylt. Jag kokte även drottningsylt och har ändå kvar såväl blåbär som hallon i frysen. Var lite i rensartagen ifall det blir ett bra bärår i år.
    Man kan ju inte riskera att sitta hemma med full frys om det blir en massa bär i skogen som väntar på att få plockas.

%d bloggare gillar detta: