Sill a’la russe – Godaste sillen till midsommar

Denna rätt är inte bara god utan också väldigt vacker, något som är nog så viktigt när det gäller mat.

sillalarusse2

Sill a’la russe

4 port.

1 brk. matjessillfilé (220 gr.)
1 dl. majonnäs
1 dl. gräddfil
1 msk. senap
¼ färsk gurka
1 gul lök
2 inlagda rödbetor
2 hårdkokta ägg (gulan och vitan var för sig)
dill

Häll av sillspadet och lägg sillen i en form. Blanda majonnäs, gräddfil och senap och häll såsen över sillen.

sillalarusse1

Hacka resten var för sig och blanda lök+gurkhack. Täck majonnässåsen med ränder av det hackade, garnera med lite dill och låt rätten stå kallt i minst 1 timma före serveringen. Servera med nykokt färskpotatis och njut.

Ann

Annonser

One Response to Sill a’la russe – Godaste sillen till midsommar

  1. […] Nu är sillen klar och ligger i kylskåpet och gottar till […]

%d bloggare gillar detta: