Har bakat lite nu i kväll, kanelbullar och vaniljknutar. Hälften av degen bakade jag ut med traditionell kanelfyllning, dvs. rumsvarmt smör, strösocker och kanel. Den andra halvan fick en fyllning med vaniljsmak.
Jag använde mig av grundreceptet på vetebröd som finns på alla mjölpaket.
Vaniljfyllning till en halv sats vetedeg.
75 gr. rumsvarmt smör
25 gr. flytande margarin
1 dl. marsansåspulver
1 tsk vaniljsocker
Blanda ihop allt och bred vaniljsmöret på halva den utkavlade degen. Vik andra halvan över och platta till ordentligt. Skär degen i 24 remsor. Ta varje remsa och snurra den samt gör en ”halvknut” på den. Lägg på bakplåtspapper på plåt.
Låt jäsa en halvtimma och pensla med ägg. Grädda i 250º mitt i ugnen i 8 minuter.
Ann
nu är du så där duktig! snart har du kniven i din hand,
kram!!
Hej då från Gullan!