Nu gick det inte längre…

Vi har varit så glada för att våra två tuppar har kommit så bra överrens och att de hra kunnat samsas om våra 16 hönor mn idag gick det inte längre. Det blev ett riktigt tuppslagsmål så det var bara att välja vilken av dem som skulle få vara kvar. Vi valde han som är en blandning av andalusier och wyandotte pga att han dels ser lite annorlunda ut mot de andra, är mest lik vår förste tupp som var just andalusier samt att han inte har samma mamma som någon av våra hönor. De var ganska blodiga båda två så det hade nog gått ganska hett till. Vi trodde verkligen att de skulle komma överrens då de är uppväxta tillsammans men det sket sig. Det hade ju vart så bra om vi hade haft två tuppar för det smyger omkring en räv här i området och om den ena blev tagen (som deras pappa blev i somras) så hade vi ju ändå haft en kvar. Men man får inte alltid som man vill.

Vi funderar nu på att köra en omgång i kläckaren igen, vi hade ju två omgångar förra året och det lutar nog åt att vi lägger ett 15-tal ägg i kläckaren snart, till helgen skulle det passa bra får då kommer de ju att kläckas när det är helg. Egentligen är det väl ganska lagom med 16 hönor fast en av dem lägger inga ägg och två har börjat dra ner på läggandet. 7 ägg plockade vi idag och det är ju iofs inte så dåligt. Det verkar som om hönorna vet att det är påsk för de har lagt väldigt mycket nu under helgen.

Önskar er en skön söndgas… förlåt, måndagskväll!
Kram Ann

2 Responses to Nu gick det inte längre…

  1. Koola Viola skriver:

    Vad tråkigt att det inte gick att ha dem ihop! Jag är naiv och hoppas på att kunna ha en Plymouth Rock, en Maran och en Orpington-tupp tillsammans. PR-tuppen gick ihop med en Orp-tupp tidigare och det gick bra, Orp är ju lite lugna av sig så jag tror kombinationen var bra. Men Maran vet jag inte. Vi får väl se hur det går…

  2. kryddburken skriver:

    Det är ju så mysigt med höns! Och äggkläckningsmaskin var ju riktigt spännande när man var liten… Minns så väl när man styvfar kom upp till huset med alldeles ulliga små gula kycklingar, vi fick hålla och mysa en liten stund sen skulle dom in i värmen igen! Och ”hemma-ägg” är alltid godast!

%d bloggare gillar detta: