Ugnspannkaka med bacon

Igår tyckte Sofia att vi skulle äta ugnspannkaka någon dag så det fick det bli idag. Enkelt, smidigt och jättegott!

Ugnspannkaka med bacon

10-12 bitar, räcker till två vuxna och två barn.

3 dl. vetemjöl
8 dl. mjölk
4 ägg
½ tsk. salt
50 gr. smör
270 gr. tärnat bacon

Sätt ugnen på 225º. Vispa samman mjölet med hälften av mjölken till en slät smet. Vispa ner ett ägg i sänder. Häll i resterande mjölk samt salt och vispa ihop allt.

Lägg smör i en långpanna och låt det smälta i ugnen. Häll i bacontärningarna när smöret har smält och låt dem få lite färg i ugnen. Häll i smeten i pannan och grädda pannkakan mitt i ugnen i 20-25 minuter tills den fått fin färg.

Dela i rutor och servera med lingonsylt och vitkålssallad med hackad ananas.

ugnspannkaka

Ann

Annonser

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: