Hönesläpp

Precis som bönderna har kosläpp så har vi hönesläpp, dock utan besökare. Vi släppte ut båda våra kolonier av höns och tuppar och det blev li slagsmål mellan tuppar från de två olika kolonierna. ett bra sätt att kolla vilka som är tuppar… Problemet var när vi skulle ha tillbaka höner och tuppar till sina respektive hus, de är ju inte märkta på något sätt. En del kände vi igen men det blev nog några som fick byta hus. En tupp började slåss oavsett vilket hus han hamnade i så han fick uppsöka de sälla jaktmarkerna. Hade ju ändå tänkt att några tuppar ska bort så det var lika bra, det var inte en av de tuppar som vi hade tänkt att spara iaf.

Det var lite halt och isigt på sina ställen och sex hönor på raken drattade på ändan, det såg ganska komiskt ut.

honorna
I mitten ungefär syns vår snyggtupp och han den långe till vänster är min alldeles egna tupp… =)

Filmade även lite med kameran och har testat att lägga upp det, verkar som att det funkar. Inte världens bästa kvalitet men det är lite hönor och tuppar iaf.

Kram Ann

One Response to Hönesläpp

  1. Göran skriver:

    Vad kul det ser ut när hönsen halkar omkring på isen. Det måste vara nå´t verkligt godis du bjuder på för att få ut dem i snön och på isen. Mina höns vägrar gå ut i snö. Men nu är snö och is ett minne blott. Här är vååår!

    PS Du är en viktig besökare på min blogg och därför har jag ändrat färgen på texten. Bra att du sa till!

%d bloggare gillar detta: