Kan det gå åt helvete så går det åt helvete!

Alltså, jag fattar inte hur mycket det kan strula med a-kassan egentligen. Sambon är ju arbetslös sedan mitten av december och har fortfarande inte sett röken av några pengar från a-kassan. Så här har gången varit:

November nån gång: Går ut facket men stannar kvar i a-kassan, får brev om att så har skett.
Början av december: Besöker af och meddelar att han är arbetslös from 18 dec.
Nån vecka senare: Får brev från a-kassan att han inte är medlem där!
Dagen efter: Kontaktar facket som fixar till en miss som har skett, ringer samtidigt till handläggaren på af för att kolla att allt är ok och att han inte ska behöva göra någon mer anmälan hos dem. Allt ska vara ok enligt handläggaren som sitter med besök, annars kommer han att höra av sig.
Runt jul: Inget besked av något slag har kommit från a-kassan. Vi misstänker att man kanske ska skicka in anmälan om arbetslöshet och arbetsgivarintyg. Gör så.
13 jan: Kontaktar a-kassan för att höra hur det går, får veta att anmälan kommit in och stämplats den 5 januari och att kassakort kommer att skickas inom kort.
2 veckor senare: Inget har kommit, kontakt tas åter med a-kassan som informerar om att det tar en månad att handlägga. I samma veva skickas ansökan om att ansluta sig till internetkassan in, för att slippa hålla på med ”papperskort”.
1 vecka senare: Brev med inloggningsuppgifter till internetkassan kommer nerdimpandes i brevlådan.
Varje dag därefter: Internetkassans sida besöks för att kolla hur det går, inget händer.
Början av förra veckan: Sonen blir sjuk och sambon anmäler till af att han vabbar.
Slutet av förra veckan: Sambon kontaktar a-kassan via deras formulär på nätet och frågar hur det går med hans anmälan. På internetkassan kan han nu läsa att han är avanmäld pga vård av barn.
Idag: A-kassan svarar att de inte fått någon anmälan från arbetsförmedlingen om att han är arbetslös!!! Öhhh….

Behöver jag säga att jag har en sambo som är förbannad, besviken och jävligt upprörd! Hur kan det få gå till så här? Vid två tillfällen har vi varit i kontakt med a-kassan och inte ett ord de nämner om att hans anmälan från af inte har kommit in. Han har dessutom fått inloggning till internetkassan och inte heller där ett enda ord om att anmälan inte inkommit. Han kopierade svaret han fått från a-kassan och mailade det till handläggaren på af, hoppas att det kommer något svar i morgon annars vet jag inte vad han gör.

Som arbetslös är man ju redan sårbar och självförtroendet är väl inte på topp direkt och när det sedan strular med en sån här sak så blir man ju bara helt matt!

Vad jag dessutom ställer mig väldigt frågande till är varför man personligen måste besöka arbetsförmedlingen när man ska påanmäla sig igen efter vab eller sjukskrivning, det borde väl räcka med ett mail eller telefonsamtal. Att köra 5 mil tor för att säga: ”Hej, jag kan jobba igen!” är väl inte det allra smartaste i detta IT-samhälle vi alla lever i. Att sedan arbetsförmedlingen ska kunna vaska fram ett jobb i dessa tider är väl något man har ganska svårt att tro på…

Kram Ann – som hade kunnat peta in ganska många fler svordomar i detta inlägg…

3 Responses to Kan det gå åt helvete så går det åt helvete!

 1. Bina skriver:

  Ja så sjukt är det…

 2. Fru Pusselbit skriver:

  Det är inte klokt vad de håller på… hoppas att det löser sig så snabbt som möjligt för honom!!

  • annsann skriver:

   Man blir bara matt. Vi får väl se hur det ser ut i nästa vecka, de har utbetalning på torsdag men ännu har han inte fått lämna något kontonummer…

%d bloggare gillar detta: