Fullspäckad lördag

Dagen började tidigt med avresa till simskolan. Stort tack till Gabbis för tipset om handduken, det funkade finfint att duscha och tvätta håret när han fick en liten handduk att trycka mot ansikte och ögon. Vi har testat det tidigare hemma men med en badhandduk fast detta var ju hur mycket smartare som helst! Simskolan fungerade bra iaf och jag sa till den nya ledaren att han inte ville ha huvudet under vattnet och det hade han sluppit. Någon gång kommer han nog att bli mogen för det men det ska ju inte tvingas fram.

Efter simningen åkte vi till min mamma och fikade och pratade lite, hade inte träffat henne på fyra veckor så det var kul att ses igen, vi har ju pratat i telefon en massa men det har inte blivit något besök. Därefter blev det en tur till affären för lite shopping av lördagsgodis och annat som saknades här hemma. Köpte även färska frallor så när vi kom hem så drack vi varm oboy och åt goda mackor.

Sambon hade varit ute på säsongens sista rådjursjakt men det blev inget skjutet för hans del. Det blev bestämt att min sambos bror Stefan med ganska ny sambo skulle ta en tur häråt och dyka upp några timmar senare så jag körde ett halvt varv runt huset med dammsugare och mopp och fixade och trixade lite här och var. Ibland är det bra med besök.

Svågerns sambo, Birthe,  har inte varit här tidigare så det blev en liten rundvandring i huset medan jag började fixa maten. Bjöd på thaigryta med grönsaker, kyckling, grön curry och kokosmjölk och serverade jasminris och sallad till. Det blev riktigt gott och lagom starkt, alla åt med god aptit och det var mycket skratt och prat runt bordet. Birthe kommer från Norge och ibland är det inte det allra lättaste att förstå vad hon säger men då brukar hon försöka säga det på svenska. Kaffe på maten är ju alltid gott så vi blev sittande vid köksbordet med kaffe, öl och vin ett bra tag och diskuterade likheter och olikheter i främst svenska och norska språket. Riktigt kul! Sofia satt med hela tiden och hade nog ganska kul hon också, annars hade hon nog gått till sitt rum. Jonathan lekte mest hela tiden i köket och lyssnade intresserat på oss emellanåt. Han tycker det är väldigt kul med andra språk.

Det är roligt med besök som inte är så planerade i förväg, hade sedan innan bestämt att vi skulle äta just thaikyckling och ris och mer kyckling hade jag i fryset så det var ju inga problem med att få fram mat så det räckte till alla. Det enda med besöket som störde min planering av dagen var väl att jag hade tänkt att göra ett flygblad till Konsum idag och släktforska en del men flygbladet tänker jag göra nu och släktforskningen ska jag nog få tid till i morgon.

Önskar er en skön lördagskväll!
Kram Ann

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: