Fått lite gjort

Äntligen har jag tagit mig i kragen lite och fått lite gjort här hemma. Var ute för någon timma sedan och tryckte ner några soppåsar till i soptunnan, tur att det är tömning i morgon. Tömde även komposthinken i vår ångande kompost, har äntligen börjat använda kmposthinken igen efter några månaders oanvändning. Det kommer att minska på antalet soppåsar helt klart. Det är bra med kompost, vi har kanonbillig sophämtning, men det är så tråkigt att bära ut och sedan rengöra den där sablans hinken! Nu är det gjort iaf. Var också hos hönorna och tupparna en stund och gav dem mat, vatten och lite nytt strö. Vår ena koloni har stampat jordgolv inomhus men numera är det mer som trippat lergolv. Vi får försöka fixa det på något sätt. Fjäderfäna är ganska smutsiga just nu. Funderar på att lägga in stenplattor, problemet är bara att det inte är direkt jämnt underlag. Andra kolonin har laminat- resp. trägolv så där är det rent och fint. I deras utegårdar är det däremot lera och slask men de spring omkring där iaf. Inga ägg var det att hämta idag men jag ska ta en tur dit ut innan solen går ner för att se om någon har visat sin uppskattning och förärat oss med ägg. Våra småhönor borde börja lägga snart, en eller två har börjat men det är säkert 15 till som inte har tryckt ur sig ett endaste ägg ännu.

Vidare har jag hämtat tidningen och lyssnat på fåglarnas kvitter, det kändes nästan som vår i luften. Har också röjt i köket och handdiskat en del bunkar och sånt som inte går in i maskinen. Hade tänkt att plantera om lite växter också samt dela på en julgrupp men jag hittade inte påsen med jord som jag köpte föra året och jag tror inte att jag har några planteringskrukor heller. Får bli nästa veckas projekt. Skulle ta tag i berget med ren tvätt också, har inte gjort det ännu… Nån slags mat ska det bli också, har älgentrecôte kvar sedan igår, får se vad det blir av det. Inventerat frys och skafferi har jag inte gjort ännu heller… Skit också, nu känns det som att jag inte har fått nåt gjort! Jaja, vad spelar det för roll, jag är nöjd med det jag gjort hittills iaf!

Kram Ann, som vid sopslängningen blev påmind om att man inte ska använda gummistövlar när det är isigt ute… höll mig på benen iaf med nöd och näppe.

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: