Kinamat med sötsur sås

kinamat

Ojojoj vad vi är mätta. Det blev alltså hemgjord kinamat till Körslaget i kväll. Ett spännande Körslag där Borås gick vidare, jippie! Vi röstade faktiskt en gång i kväll, för första gången. Åter till maten! Jag serverade jasminris, friterad kyckling och fläskkött, jordnötssås, sötsur sås, thai sweet chili, vitkålssallad, gurka, tomat, ananas och majs. Jonathan fick grillkorv till sitt ris. Allt blev så underbart gott och jag hade hittat ett jättebra recept på sötsur sås, smakade helt perfekt!

Sötsur sås

4-6 port

1 tsk matolja
1 msk gul hackad lök
1 finhackad vitlöksklyfta
1 skiva ananas i småbitar
½ morot i små tärningar
½ dl gröna frysta ärtor
3 dl kycklingbuljong
1 dl socker
2 msk tomatpuré
1 dl vitvinsvinäger
3 tsk potatismjöl

Hetta upp oljan i en kastrull och lägg i den gula löken samt vitlöken. Låt löken fräsa några minuter för att bli mjuk och genomskinlig. Lägg därefter i ananas, morötter och ärtor och låt allt fräsa en stund till. Späd med buljongen och häll i tomatpuré, socker och vinäger. Låt såsen småputtra i ca. 5 minuter. Rör därefter ut potatismjölet i lite vatten och rör ner i såsen. Rör om och ta av kastrullen från värmen när några bubblor har stigit till ytan. Smaka av med mer socker om så behövs eller lite av anansjuicen.

Om man vill göra gryta av såsen steker man bitar av kycklingfilé eller skinka och slår sedan på såsen och blandar ihop allt. Kan tänka mig att det räcker till 3-4 personer då, beroende på hur mycket kyckling man tar. Vill man ha det sötare är det bara att ta i mer ananas.

Ann

Annonser

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: