Skinkknyten i underbar sås

Denna maträtt gjorde jag nån gång innan jul men hade inte tid att lägga ut receptet, eller det är väl inget recept egentligen, mest en vägledning. Hittade bilderna häromdagen, hade hunnit fixa till dem iaf. Dock är de tagna med mobilen så det är ingen jättebra kvalité på dem, håll till godo.

Skinkknyten i underbar sås

Tunna skivor av skinkinnanlår (går även bra med lövbiff av nötinnanlår)
Crème Bonjour eller liknande med valfri smak
Salt, peppar
Smör eller margarin
Mjöl
Grädde
Vatten
Crème fraiche
Kinesisk soya

Salta och peppra lite på skinkskivorna och lägg en klick ost på varje skiva. Jag hade ingen smaksatt färskost hemma (Crème Bonjour) så jag blandade i lite finhackad rödlök, vitlök, persilja, salt och peppar i vanlig philadelphiaost. Vik långsidorna på skivan och rulla sedan ihop till ett knyte, fäst med en tandpetare. Bryn knytena i stekpanna eller traktörpanna tills köttet fått fin färg, det gör inget om osten rinner ut lite. Ta upp knytena och lägg dem på en tallrik en stund. Smält lite mer matfett i pannan om det verkar torrt och strö sedan över lite mjöl. Häll på grädde och lite vatten och låt såsen koka upp. Häll i en klick crème fraiche och osten om det blivit någon över samt en skvätt soya för lite färgsättning. Låt allt sjuda en stund under omrörning och lägg till sist i skinkknytena och låt allt bli varmt.

Jag serverade potatiskaka till, strimlad potatis och lök med salt och peppar som fått steka under lock i stekpanna. Ca 15 minuter på ena sidan och sedan 5-10 minuter på andra sidan, potatiskakan vänds lättast med hjälp av en tallrik.

ost
Smaksatt färskost

kott24
En klick ost på skivan

kott32
Långsidorna viks in 

kott42
Skivan rullas ihop och fästs med tandpetare

kott11
Knytena får färg i stekpannan

kott51
Knytena ligger och puttrar i såsen

potatis1
Potatiskakan under lock

klarmat1
Färdigt att äta, serverat med kokta strimlade morötter och gurka

glass1
Till efterrätt blev det glass med hallon och kolasås till mig och strössel och kolasås till Jonathan

Annonser

2 Responses to Skinkknyten i underbar sås

  1. Fru Pusselbit skriver:

    Det där verkar ju hur gott som helst, måste pröva på det där någon gång längre fram! =)

  2. E skriver:

    Det där såg underbart gott ut! Trevlig måndag

%d bloggare gillar detta: