Löksill

Denna sill är den absolut godaste som finns och den enda sill jag äter.

Löksill

6 st. urvattnade sillfileér
1 stor gul lök
1 röd lök
15 cm. purjolök
hel kryddpeppar

sillingredienser1lag:

4 hg. socker (4,4 dl.)
2 dl. ättikssprit
4 dl. vatten

 

 

 

sillinlagdSkiva lökarna och krossa kryddpepparn. Varva sill, lök och kryddpeppar i en glasskål. Blanda ingredienserna till lagen och rör tills sockret har löst sig. Häll på lagen (se till at den täcker sillen ordentligt, annars får du göra mer lag) och låt sillen stå kallt i minst ett dygn. Dela sillen i mindre bitar och servera. Sillen håller sig i minst en vecka.

Jag brukar köpa salt sillfilé av fiskhandlaren men det går lika bra att köpa färdig inläggningssill.

Annonser

3 Responses to Löksill

  1. Jennie skriver:

    Tack så hjärteligt!
    Hoppas att även du får en riktigt härlig och god jul! 🙂

    Varma Hälsningar och Kramar,
    Jennie

  2. […] ligger i blöt Har precis lagt tre fina sillfiléer i blöt. Dessa ska sedan bli till inlagd löksill och sillsallad som ska avnjutas i morgon på påskafton. Vi blir bara fem vuxna och Jonathan så […]

  3. […] lyckad lovar jag att lägga ut receptet. Just nu ligger sillfiléerna i blöt och snart ska det bli löksill. Jag gör alltid denna sill till jul, den är grymt god och kan inte alls jämföras med inlagd […]

%d bloggare gillar detta: