Lussepromenad och köttbullar

giraffer
Idag var vi på Lussepromenad i Borås Djurpark, det var flera tusen marschaller och minst lika många besökare. Vi såg en hel del djur men det var lite för mörkt för att ta kort. Aporna i aphuset gjorde sitt bästa för att underhålla oss iaf men där fotade jag inget. Längs hela vägen runt fanns det en tipspromenad med såväl barn- som vuxenfrågor, trevligt! Glögg och pepparkakor bjöds det på dessutom och en godispåse till barnen.

tipspromenad
Sambo, dotter och son klurar på en av frågorna… vad var det som ekorren skalade i granen? Nötter, kottar eller banener?!

kottbullar
När vi kom hem vid halvåtta ställde jag mig och rullade köttbullar på 1,4 kg. färs. Stekte en del i stekpannan till sen middag och lade resten på plåt för stekning i ugnen. Dessa styckfryste jag sedan för att ha till jul. De blir så mycket finare när man steker dem i ugnen och sedan ger dem färg i stekpannan när man ska äta dem.
kottbullarklara
Klara köttbullar färdiga för frysen, fast jag la dem på en bricka med bakplåtspapper innan de åkte ner i frysen.

Önskar er alla en fin vecka!
Ann

2 Responses to Lussepromenad och köttbullar

 1. gullan skriver:

  Hej,
  vilken supermysig blogg du har, har läst massor här!
  Det verkar så enkelt att laga mat när du gör det 🙂
  Det här med köttbullar, att steka i ugn; hur mga grader, hur högt upp, hur länge, ska man röra om, vill veta mer som du märker!!
  Jag kommer nu att lägga in dig bland mina favoritbloggar, hoppas det är ok. Annars får du säga till så tar jag bort dig.
  Hej då från Gullan!

  • annsann skriver:

   Roligt att du gillar min blogg!
   Jag tycker att det är ganska enkelt att laga mat och så försöker jag att inte krångla till det och använder mest vanliga råvaror. Jag lägger köttbullarna i en smord långpanna och steker dem i 225º i mitten av ugnen i ungefär 15-20 minuter. Det kan få lite färg men det behövs egentligen inte för sedan blir de så fina när man steker dem i stekpannan. Jag brukar inte röra om någon gång under tiden. Ibalnd använder jag en spritspåse utan tyll (munstycke) och tryckar ut lagom stora bullar i handen. Ernst gjorde en liknande grej i sitt julprogram såg jag.

   Du får gärna lägga mig bland dina favoriter, jag tänkte igår att jag skulle lägga till dig men missade det innan jag stängde datorn, ska göra det nu!

   Kram Ann

%d bloggare gillar detta: